Tres raves i dos interregnes

Marc Villanueva Mir & Gerard Valverde Ros
Els artistes residents d’aquesta temporada, sota el paraigua dels Ajuts a la creació Carlota Soldevila, són Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir. La seva proposta, formada per diverses experiències al voltant de les formes de vida no humanes i de tot allò que sosté la vida sense que en siguem conscients, es presenta en dues tandes de portes obertes, l’una al març i l’altra al juny.

Després d’haver-se fixat en com els fongs i els bacteris interactuen a escala microscòpica, Xesca Salvà i Marc Villanueva ens conviden ara a dissoldre’ns en una rave dedicada als bolets enteògens: els que alteren la nostra consciència i ens ofereixen una experiència diferent del que entenem com a realitat. Així com Understory, 1 s’havia concentrat en la mirada científica per aproximar-nos als éssers vius que no veiem, Understory, 2 es pregunta sobre les relacions que establim els éssers humans amb formes de vida radicalment diferents de nosaltres, ja siguin fongs o àliens. Els bolets al·lucinògens serveixen de punt de partida per imaginar una manera radical i directa d’experimentar la comunicació amb una altra forma de vida, però també per jugar amb la imaginació, la festa i la transformació, que són també les forces pròpies del teatre.

Intèrprets Francesca Piñón i Martí Sales
Traducció de Terence McKenna Martí Sales
Vestuari Jorge Dutor
Il·luminació Ana Rovira
Composició sonora Gerard Valverde Ros
Producció executiva Helena Febrés
Fotografia Sílvia Poch
Videodocumentació
Lili Marsans
Agraïments Oriol Sauleda i Txalo Toloza

Radio work developed for scanner.fm with the support of Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona and Fundació Teatre RomeaCAT/ EN/ ES
With
Gerard Valverde Ros

Funcions realitzades

Barcelona | Teatre Lliure
10.-12.06.22 20h