Tres raves i dos interregnes

Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir
Després de concentrar-nos en la mirada científica per aproximar-nos als éssers vius que no veiem, Tres raves i dos interregnes és un intent de contactar amb la vida a través de l’univers dels bolets al·lucinògens. Visions, al·lucinacions, superpoders... Les experiències extraordinàries que els bolets desbloquegen en el cervell humà no només ens indiquen que hi ha altres realitats, sinó que ens conviden a posar en dubte les distincions apreses entre realitat i ficció.

Tres raves i dos interregnes pren com a punt de partida una de les intervencions de l’etnobotànic Terence McKenna en una rave dels anys noranta, on afirma que els bolets són una forma de vida extraterrestre, amb una saviesa molt superior a la dels humans. A partir de la inspiració de Terence McKenna, el poeta Martí Sales i l’actriu Francesca Piñón fan d’amfitrions d’una rave dedicada als bolets i a tots els personatges que la cultura popular ha construït al seu voltant: una festa exaltada de gnoms, follets, gegants i barrufets, en què convidem a les espectadores a dissoldre’s i gaudir d’altres mirades sobre la realitat que no deixen de trobar-se a la base de la nostra cultura. Els bolets al·lucinògens serveixen de punt de partida per imaginar una manera radical i directa d’experimentar la comunicació amb una altra forma de vida, però també per jugar amb la imaginació, la festa i la transformació, que són també les forces pròpies del teatre.

Performers Francesca Piñón i Martí Sales
Traducció de Terence McKenna Martí Sales
Vestuari Jorge Dutor
Il·luminació Ana Rovira
Composició sonora Gerard Valverde Ros
Producció executiva Helena Febrés
Fotografia Sílvia Poch
Videodocumentació
Lili Marsans
Agraïments Oriol Sauleda i Txalo Toloza

Coproducció del Teatre Lliure, Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir, en el marc dels Ajuts a la creació Carlota Soldevila.CAT/ EN/ ESFuncions realitzades

Barcelona | Teatre Lliure
10.-12.06.22 20h