Marc Villanueva Mir va néixer a Barcelona el 1992. Graduat en Art Dramàtic, en l’especialitat de Direcció escènica i dramatúrgia, a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, i en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. Ha cursat el màster d’Estudis Teatrals Aplicats a l’Institut für Angewandte Theaterwissenschaft de Gießen.

Els seus projectes artístics interroguen críticament problemes polítics a través de l’ús de llenguatges contemporanis, centrant-se especialment en les dimensions i problemes ètics de la representació, la performativitat del discurs i les interrelacions entre coneixement i poder.

Els seus treballs es presenten tant en teatres com en espais expositius o no convencionals. A banda dels seus projectes propis, treballa com a dramaturg en espectacles de creació i peces interdisciplinàries. És membre del consell editorial de la revista (Pausa.).

Ha rebut una de les beques Agata Baum de Bernis per a artistes i gestors culturals del Goethe-Institut (2015), gràcies a la qual ha pogut col·laborar en diversos projectes de Rimini Protokoll, i ha format part de l’Internationales Forum del Theatertreffen de Berlín (2017). Ha obtingut una de les beques de postgrau concedides per la Fundació Bancària “la Caixa”. Ha estat artista resident al Frankfurt LAB i al Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona.

marcvillanuevamir@gmail.com