Se’ns moren les plantes

Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir
Què veiem i què no veiem és una pregunta política. Perquè sovint es tradueix en què escoltem i què no escoltem, què cuidem i què no cuidem. Se’ns moren les plantes és un recorregut que ens convida a escoltar i observar el paisatge com un jardí ple d’àliens, de formes vives vingudes de les maneres més extraordinàries des dels confins de l’espai.

Se’ns moren les plantes és una pel·lícula sonora que ens convida a adoptar el punt de vista dels primers botànics que van arribar a Amèrica en una de les expedicions de Colom, l’experiència dels quals només ens podem arribar a imaginar amb les ulleres de la ciència ficció. Des de la meravella inicial davant de plantes totalment desconegudes fins al transport global de plantes exòtiques, des de la biopirateria i l’espoli de llavors fins a l’elaboració de catàlegs de plantes invasores, les relacions entre botànica i colonialisme han estat sempre inseparables d’un fort component al·lucinatori, d’una alteració de la realitat que us convidem a recórrer amb nosaltres.

Performers Francesca Piñón, Laura Renau, Josefina Rozenwasser, Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir
Espai escènic Xesca Salvà
Il·luminació Marc Lleixà (A.A.I.)
So Josefina Rozenwasser
Música original Aurora Bauzà i Pere Jou
Construcció d’escenografia Jorba-Miró Estudi-Taller d’Escenografia
Producció executiva Helena Febrés
Fotografia Sílvia Poch
Tràiler FRAU recerques visuals
En diàleg amb les biòlogues i jardineres Teresa Garnatje, Neus Ibáñez, Jordi López, Núria Abellán i Miquel Veny
I especialment en conversa amb Robert Llimós

Agraïments Museu de Ciències Naturals

Coproducció del Teatre Lliure, Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir, amb la col·laboració de l’Institut Botànic de Barcelona, en el marc de Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura i de la Biennal de pensament.


CAT/ EN/ ESFuncions realitzades

Barcelona | Teatre Lliure
08.-23.10.22 18:30h