El satisfecho vuelve la espalda a la fuente

Marc Villanueva Mir i Gerard Valverde RosEl satisfecho vuelve la espalda a la fuente és una peça radiofònica per a tres intèrprets i diverses cafeteres que juga amb la interacció entre les veus humanes i els sons de les cafeteres, processats electrònicament i manipulats en viu. Els materials textuals amb què treballen els intèrprets constitueixen un collage fet a partir de fragments del Balance of Payments Manual del Fons Monetari Internacional i el manual d’usuari d’una cafetera, els quals són entreteixits amb fragments de notícies econòmiques, queixes d’usuaris sobre la cafetera extrets de fòrums d’Internet, dades estadístiques i una llista de suïcidis relacionats amb desnonaments. A través de la superposició i confusió de veus i discursos es planteja una reflexió sobre la precarietat de la societat espanyola contemporània.

La lectura del text està estrictament delimitada en el temps i marcada amb diferents tasques sobre com llegir i com interactuar amb les cafeteres amplificades, de manera que l’atzar i la improvisació disposen d’un paper central en el resultat final.

Text Marc Villanueva Mir
Composició i live electronics Gerard Valverde Ros
Intèrprets Neus Pàmies, Laura Riera, Xavier Alomà, i diverses cafeteres
Vestuari i escena Alejandra Lorenzo, Patricia Albizu
Producció Rafael Plana
Fotografia Sergi Panizo
Enregistrament Eric de Gispert

Peça radiofònica desenvolupada per a scanner.fm amb el suport de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i Fundació Teatre Romea
descarregar text de la peça [diversos idiomes]
CAT/ EN/ ES
Amb
Gerard Valverde Ros

Funcions realitzades

Barcelona | Teatre Romea
15.5.17. 19h

Barcelona | MAE (Museu de les Arts Escèniques)
26.3.17. 20h