El pensament salvatge

Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir
Una placa de laboratori de dimensions gegantines. Mans plenes de microbis. I temps. Aquests són els tres elements necessaris per crear la colònia de fongs que veurem créixer en directe en aquesta peça dels creadors Xesca Salvà i Marc Villanueva.

1. Ritual d’inoculació. Una trobada col·lectiva i festiva on companyia i espectadors es reuniran al voltant d’una placa de Petri de dos metres de diàmetre per realitzar un ritual d’inoculació. Una conversa sobre les singularitats digestives dels fongs, la seva habilitat com a descomponedors i transformadors de la matèria i el significat ecològic de les deixalles.
2. Període de creixement. Durant cinc dies la placa es conservarà al Taller de Pintura (accés pel carrer tècnic), en un ambient semifosc i silenciós, mentre els fongs i bacteris inoculats creixen al seu interior. En aquest període la placa es podrà visitar lliurement i de manera gratuïta.
3. Exploració planetària. És hora de veure’n el resultat. Mentre descobrim què ha crescut dins la placa de Petri, una intervenció sonora amb percussió i música electrònica en viu ens acosta a un diàleg entre els sons generats pels fongs i el paral·lelisme amb la colonització i la urbanització humanes.

Creació Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir
Creació musical Gerard Valverde Ros i Miquel Vich Vila
Percussió Miquel Vich Vila
Electrònica en viu Gerard Valverde Ros
Intervenció en el ritual Lamin Salameh
Construcció del petri Jorba Miró - Estudi Taller d’Escenografia
Assessorament científic Montse Bayés

Agraïments Montse Bayés, Rosa Casado i Mike Brookes

Una producció per al Festival ZIP del Teatre Nacional de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaCAT/ EN/ ESFuncions realitzades

Barcelona | Festival Zip TNC
15.06.22 17h
16.-18.06.22 16h-20h
19.06.22 12:30h