El pensament salvatge

Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir
Una placa de laboratori de dimensions gegantines. Mans plenes de microbis. I temps. Aquests són els únics elements necessaris per crear la colònia de microorganismes que veiem créixer en aquesta peça.

La nostra relació amb els microorganismes és constant i íntima. Sense ser-ne conscients, cada dia alimentem, transportem i compartim el nostre cos amb milions de bacteris i fongs que no veiem a simple vista. Mentre preparàvem aquesta peça vam descobrir que, curiosament, l’intercanvi de microorganismes forma part de molts rituals religiosos. Per això, El pensament salvatge és un ritual destinat a nodrir i fer créixer els microorganismes que portem aferrats a la pell. El ritual dura diversos dies, i comença amb una cerimònia d’inoculació, una trobada lúdica i festiva on companyia i espectadores es reuneixen al voltant d’una placa de cultiu de dos metres de diàmetre per preparar el seu aliment, mentre conversen sobre la relació entre microorganismes, esperits i deixalles. Durant tres o quatre dies, la placa es converteix en una instal·lació, on el creixement lentament es fa visible i audible. Finalment, ens reunim de nou al voltant de la placa per fer-hi una intervenció sonora amb percussió i música electrònica, al mateix temps que hi observem els paisatges que s’hi han generat. Les geografies creades pels microorganismes ens confronten amb una imatge desconeguda del nostre cos i del lloc que ocupem a l’univers.

Creació Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir
Creació musical Gerard Valverde Ros i Miquel Vich Vila
Percussió Miquel Vich Vila
Electrònica en viu Gerard Valverde Ros
Intervenció en el ritual Lamin Salameh
Construcció del petri Jorba Miró - Estudi Taller d’Escenografia
Assessorament científic Montse Bayés
Fotografia Maria Espada i Marc Villanueva Mir
Agraïments Alba Vega Mulet, Rosa Casado i Mike Brookes

Una producció per al Festival ZIP del Teatre Nacional de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaCAT/ EN/ ESFuncions realitzades

Barcelona | Festival Zip TNC
15.06.22 17h
16.-18.06.22 16h-20h
19.06.22 12:30h