Brutology. An Oline Road Movie

Montserrat Gardó Castillo i Petr Hastik
Brutology és una road movie virtual, on la manca de direcció que caracteritza les road movies existencialistes es converteix en protagonista. En aquest cas, però, les passatgeres no són excloses socials ni rebels sense causa, sinó 12 espectadores inscrites per participar en un espectacle online a través de Zoom. El ric patrimoni del brutalisme a la República Txeca, a Catalunya i a la regió alemanya del Ruhr és el punt de partida per una experiència participactiva que s’inspira en les contradictòries dimensions arquitectòniques, socials i polítiques del brutalisme i les projecta sobre un trajecte fantasmagòric amb cotxe. La cruesa de l’arquitectura de formigó que trobem a les carreteres i als ponts encarna el que Michael Truscello ha qualificat com a “brutalisme infraestructural”: una manera determinada de relacionar-se amb la materialitat de les infraestructures que va més enllà del brutalisme com a estil arquitectònic històric, tot fixant-se més aviat en com aquest tipus d’arquitectura modela directament la nostra subjectivitat i la nostra manera de viure la comunitat.

Les espectadores són introduïdes en una ficció, a mesura que reprodueixen i repeteixen escenes i situacions extretes de road movies famoses. La veu misteriosa i profunda d’un narrador acompanya el viatge com si es tractés d’una sessió d’hipnosi col·lectiva, i transforma la nostra percepció dels edificis i paisatges en moviment tot endinsant-se en capes de consciència cada cop més fondes. Brutology reflexiona sobre la progressiva dissolució de la materialitat i la presència, l’alienació del subjecte i les semblances entre l’arquitectura i els protocols tàcits de les experiències virtuals. Fins i tot si no és fet de formigó, internet també és una infraestructura.

Concepte, direcció, vídeo i performance Montserrat Gardó Castillo i Petr Hastik
Concepte i dramatúrgia Marc Villanueva Mir
Concepte i performance René Alejandro Huari Mateus
Concepte i performance John Rowley/ Richard Morgan
Música i disseny de so Nicolás Kretz
Producció executiva Linda Pilar Brodhag
Disseny de vestuari Marc Aschenbrenner
Direcció tècnica Jörn Nettingsmeier

Una producció de Montserrat Gardó Castillo i Petr Hastik coproduïda per FFT Düsseldorf, amb el suport de Kunststiftung NRW, el Ministeri de Cultura i Ciència de Rin del Nord-Westfàlia i NRW Landesbüro Freie Darstellende Künste.
CAT/ EN/ ES
Amb
Montserrat Gardó Castillo i Petr Hastik

Funcions realitzades

Online | Emscherkunstweg
15.04.22 20h
16.04.22 20h
22.04.22 20h
23.04.22 20h

Online | FFT
08.12.21 20h
18.12.21 20h