AM27

Javier Guerrero
Una utopia encarnada és un lloc que, tot i que no hauria d’existir més que en la imaginació, existeix. Existeix amb totes les seves aberracions, desplaçaments i incongruències. Javier Guerrero va guanyar el premi que convoca cada any l'Institut del Teatre i que busca potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets. A més de la dotació necessària per desenvolupar la proposta, el guardó preveu la programació del muntatge al Grec Festival de Barcelona. Així arriba al festival una peça coreogràfica que es mou entre els conceptes d'utopia i distòpia. Si el primer descriu un món ideal, el segon fa referència a una societat indesitjable. I és que el món que ha inventat Guerrero i que ell situa en un espai indeterminat, és un espai construït sobre les ruïnes d’un progrés extingit, a través del qual l'autor investiga els mecanismes de la memòria, la repetició i la transformació d’un món en un altre. Què sobreviu als llocs que han estat abandonats i han quedat buits de vida? Com recupera la naturalesa aquests llocs abandonats? S'ho pregunten els intèrprets mitjançant el moviment, tot desenvolupant un llenguatge abstracte i de ritme irregular, arrelat i dislocat a la vegada del quotidià, en què els extrems conviuen en un exercici de democratització de la radicalitat. No hi ha, doncs, lloc per als termes mitjans, sinó per a una convivència absoluta entre el més gran i el més petit, dos extrems molt presents en els paisatges abandonats dels grans projectes utòpics del segle xx, que interessen a Guerrero i que inspiren aquesta peça.

La coreografia Lord M-27 (títol original de la peça AM27) va obtenir el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en l'edició del 2018.

Direcció Javier Guerrero
Dramatúrgia Marc Villanueva Mir
Intèrprets Clàudia Bosch, Joel Mesa, Carlos Roncero, Julia Sanz, Paula Tato
Composició musical i disseny sonor Yves del Río
Vestuari Malahierba
Disseny de la il·luminació Jaume Ortiz
Escenografia Taller del Teatre-Auditori Sant Cugat
Mentor Eduardo Bonito
Producció Brisa M.
Luis San Andrés

Agraïments Carles Vallejo

Coproducció de Grec 2019 Festival de Barcelona i Institut del Teatre, amb la col·laboració de Graner, centre de creació i Centre Cívic La Barceloneta


CAT/ EN/ ES
Amb
Javier Guerrero

Funcions realitzades

Barcelona | La Pedrera
6.11.19 20h
AM27

Barcelona | Festival Grec
14.-15.7.19 20h
AM27

Sabadell | L’Estruch
4.5.19 21h
Lord M27

Olot | Festival Sismògraf
26.4.19 19h
Lord M27

Barcelona | Festival SÂLMON<
2.2.19 15h
Lord M27

Barcelona | Mercat de les Flors (Premi de Dansa)
9.12.18 18h
Lord M27